29.05.2018 г., 23:01 ч.

Ще ти идвам в мислите незрими 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми
485 3 5

Ще ти идвам със мисли незрими,

сам-сама да не си във нощта,

щом почукам – врата отвори ми,

че пристига със мен любовта.

 

За прегръдка ръце ли разтворя,

нежно, с обич ме ти прегърни.

Ще те гледам, с очи ще говоря –

със сърцето ме ти целуни.

 

Ще изпия с теб чай от коприва,

ти – горчиво кафе еликсир

и дано у дома си щастлива,

със душата – в хармония, в мир.

 

След това със крилете на птици,

над реката: аз, ти ще летим,

като влюбени две гургулици,

във простора почти невидим.

 

Аз ще идвам със мисли незрими,

да не бъдеш самотна в нощта

Щом почукам  – врата отвори ми                    

че пристига със мен любовта.

 

10 септември 2013

("Повеите на любовта" - първа книга)

 

Иван Митов

 

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??