7.10.2010 г., 9:29 ч.

Ще ти предложа 

  Поезия » Любовна
702 0 3

ЩЕ ТИ  ПРЕДЛОЖА

 

 

Ще ти предложа  вдругиден

да се разходим до морето,

без ясна цел и не за тен,

а да го видим общо взето.

 

Когато е настръхнало и носталгично,

запенило се чак до посиняване,

за да му кажем колко много го обичаме

и да се пази от случайно охладняване.

 

Ще отпечатаме на плажа пуст

последното стихотворение,

да го научи наизуст,

като молитва за спасение.

 

Да ни прости, че чак сега

успяхме да го посетим,

дори далеч и с мъничко тъга

сънуваме го, като спим.

 

Ще запечатаме в едничък миг

целувката на вятъра с морето,

а пронизителният птичи вик

ще очертае приказката със крилете си.

 

Да не изпуснем този миг – решен,

като в неписано либрето.

Ще ти предложа  вдругиден

да се разходим до морето...

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??