27.01.2009 г., 15:57 ч.

Ще ти завещая 

  Поезия » Любовна
639 0 1

05.11.2008

 

Казах ти думи толкова силни,

пламъче запазих ти в сърцето,

полях цветята ти с сълзи обилни,

написах ти „Обичам” на небето.

 

Събирах в шепи сладък дъжд,

за да го пиеш, щом си жаден,

а ти изпи го наведнъж,

след тебе нищичко не ми остави.

 

И разпилях се като пясък,

без теб, в пустинята безбрежна,

есенни листа събудих с крясък

и вложих в образа ти цялата си нежност.

 

В очите ми единствено остана да гори

една любов, за тебе отредена,

и чаках те в последните си светли дни

преди от страх да съм обезверена.

 

И чакането ме превърна

в бледа сянка на това, което бях,

последен път към теб ще се обърна,

за да ти завещая немия си смях...

© Erato Eratova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мира, за клишетата е вярно. Победи страха, защото той е екзекутор на Вярата, а без нея ги няма Надеждата и Любовта. А сега се усмихни като мен
Предложения
: ??:??