10.03.2008 г., 14:56 ч.

Ще тлее.. 

  Поезия
947 0 16

В очите на старицата - сълзи.

И слънцето във тях е избледняло.

Натрапчивото чувство, че боли...

ще тлее дълго.

Няма да изтлява.

А острите очи на минувачите

ще търсят мимолетни цветове.

И детски смях, прелитащ между крачките,

ще търси безметежни брегове.

Загледан в избелелия асфалт,

един самотен клон ще потрепери -

сред мирис на набъбващи листа...

И лястовица длани ще разпери...

А млада майка - с пълна, топла гръд,

ще върже върху клона цветна прежда...

И слънцето ще грее над града,

във сините стъкла ще се оглежда...

................

В очите на старицата - сълзи.

И стъпките й тихо отшумяват.

Натрапчивото чувство, че боли.

Ще тлее.

Ала няма да изтлява...

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??