7.11.2009 г., 22:17 ч.

Ще възкръсна 

  Поезия » Любовна
1046 0 21

Сега се стичат думи

като дъжд в небето.

Сега сълзите нося

в чувал сред полето.

Боса кръста ще си нося,

ала няма обич да прося.

Закъснях, може би,

за последната ни среща с тебе,

но ще остана, може би,

като сянка в стената за тебе.

Ще ме разкъсват, може би,

посоките на огъня,

но ще възкръснат

ръцете ми отново.

Обичта си с шепи ще раздавам.

Чуждата мъка с шепи ще събирам.

Две ризи имам само.

Едната ще дам и на Бог.

Две длани имам само.

С едната ще раздавам,

с другата ще събирам.

Ще възкръсна.

Там, до някой камък,

ще чакам любовта.

В прозореца ми

пак ще има светлина.

И пак по пръстите ми

ще лепнат светулките

в нощта.

© Ирена Чинтова Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??