21.04.2007 г., 6:11 ч.

ще я изживея ... 

  Поезия
642 0 7

Като пролетна сила,

като дъхава нива,

като южен вятър

във премяна от щастие -

ще изживея

отново

и тази радост -

звънлив ручей на

пламнала младост.

С рокля от листа на

звъника

и неспирна

сладка усмивка...

Птица, литнала

над цъфнала вишна -

и тази любов

ще изживея

като

нищо предишно...

Като песен от приказка

със кръвта ми изпята,

като страж

ще и бъда,

ще съм й вярна -

в себе си ще я нося

ефирна, сияеща,

задъхана,

бягаща,

несънувана още -

с аромати на горски поляни

и порив...

Между ритъма на

сърцето си

ще я сложа

(и ще я обожавам)!

А душата ми казва,

че ще я пази

скрита

от миналото

и всичко

несигурно -

там, където

и времето няма място,

и е само понятие...


Високо към слънцето

ще я залюлея
на мечтите в ръцете

 и ще чакам

по алените й дири

да я намериш...

© Дакота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??