11.10.2023 г., 16:38 ч.

Щом почнах да хитрувам 

  Поезия » Хумористична
236 0 0

     

Щом почнах да хитрувам

 

Щом почнах да хитрувам,

Съдбата разгневих.

Уроците разбирам

със всеки нов ритник.

 

Съдбата си е права,

тя учи всеки ден

и щом се позабравя,

пак спомня си за мен.

 

Тя всяка моя хитрост

превръща във шамар,

за всяка моя глупост

изпраща ми кошмар.

 

Реших да я помоля –

по женски да се разбера,

но тя ме нокаутира

и после се засмя.

 

От този ден не смея,

по правилата карам аз.

Съдбата – чудна фея,

ме наблюдава всеки час.

          Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??