Щом почнах да хитрувам
Щом почнах да хитрувам,
Съдбата разгневих.
Уроците разбирам
със всеки нов ритник.
Съдбата си е права,
тя учи всеки ден
и щом се позабравя,
пак спомня си за мен.
Тя всяка моя хитрост
превръща във шамар,
за всяка моя глупост
изпраща ми кошмар.
Реших да я помоля –
по женски да се разбера,
но тя ме нокаутира
и после се засмя.
От този ден не смея,
по правилата карам аз.
Съдбата – чудна фея,
ме наблюдава всеки час.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.
The work is a contestant: