5.09.2019 г., 16:18 ч.

Щом звезди обсипят свода 

  Поезия » Любовна
467 6 12

Щом звезди обсипят свода

 

 

Щом звезди обсипят свода

и звъннат първите щурци...

Гола и безумно млада

за двама ни плета венци...

 

И тъй трептя, като листец,

сама сред този южен злак...

Събирам стръкчета синчец

и пак от теб очаквам знак...

 

Но тихо в нежната тъма

с вид призрачен пристигаш ти...

И май изгубвам си ума,

дано небето ми прости...

 

И в тази тъй красива нощ

с отрада виждам този свят...

Ще се отдам на твойта мощ

и цяла ще съм само цвят...

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??