12.08.2018 г., 2:06 ч.

Щурче 

  Поезия » Друга
387 0 4

Щурче

 

Незнайно откъде при мен дойде сега,

на балкона ми свири щурче своята мелодия.

Другарче малко, стопли моята душа,

свири ли, свири то през нощта!

 

Къде попадна в тоз панелен свят,

със своята гъдулка по душа богат!

Тук сред хора лоши и добри,

ти свириш своята песен до зори!

 

Свири, свири ти  малко същество,

а песните чуват се в сега в едно.

Заедно с тишината правите дует,

връщаш спомените ми, свири и занапред!

 

Но някой ден ще се събудя сутринта,

и няма да я има музиката ти,песента.

Сега е весело, сякаш съм в природата,

там някъде в полето, на нивата!

 

Свири не спирай, не си отивай Никога,

свири и радвай моята наранена душа!

Със спомените за миналото, за някога,

върни ми вярата в Любовта, в хората!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??