6.10.2011 г., 21:15 ч.

Щъркел 

  Поезия » Оди и поеми
1387 0 0

Птица в средата на блатото,

щъркел с ранено крило,

гледа печално след ятото,

мисли какво е било.

 

Есенно, тъжно отлитнали,

силни за дългия път,

другите, брата отритнали,

помнят ли родния кът?

 

Знае съдбата си птицата.

Гибел я чака в студа.

Някоя сутрин зорницата

ще я завари в леда.

 

Има ли нейде спасение?

Знае ли някой къде?

Още доколко мъчение

Господ ще ù въздаде?

 

Тъй отредила природата –

болният щом оцелей,

пак няма място в колодата.

С ятото да не живей.

 

Мръзне в средата на блатото

щъркел с ранено крило.

Спомня си дните на лятото,

гасне кило след кило.

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??