Щъркел и жаба
На зелена тревица,
под върба - върбица,
до бистро поточе
щъркел шия проточи,
гази във водата,
пощи си перата.
Жабурана зелена
на листо качена,
плиска се с водица,
говори на свойте дечица:
- Чуйте, жабки всички,
и вие, попови лъжички,
този щъркел е наш враг,
дето стои на един крак,
пощи си перата,
гази във водата
в бистрото поточе,
под върба - върбица
на зелена тревица.
Дорде кажете „квак"
в зеления жабуняк,
той ще каже „клъв"
и ще ви гълътне като лъв,
затуй се скрийте в листата
или дълбоко във водата.
© Стефанка Бакалова Всички права запазени