14.09.2023 г., 7:25 ч.

Шуберт 

  Поезия
142 1 0

Канон, закон, обертон

гении, новатор, аспект (не проект)

последен Моцарт

първи романтик

 

  Разтегна с тежести пръсти също рицар един

       за да свири като Лист, но

   той първи го създаде

създаде - намери ли, откри ли, мелодия в цветове

 

Свърза красота от болка, любов и блян

  от човешко към природа с друг интелект

    спря часовникът

 ограничен в стените на картина

      нова рамка, също толкова красива

    тъмни стаи с прозорци австрийски отвори

 

       Една Серенада може да ме забрави, като епитет, че

    от таз Земя съм във Бермудски триъгълник

                    със Слънце и Луна

                    безработен компас

 

                      Стар свят и нов

                        във война не искам да загина, а като

                          цвете на черно-белите клавиши между

                            семе и плод

 

                                                             андроцея с гинацея...   

...околоцветник, стерилен с нов живот...

 

 

 

 

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??