26.05.2021 г., 15:05 ч.

Шуменската гара 

  Поезия
214 2 3

Хубаво е в Шумен. Тихо е.
Стъпва тишина по релсите.
Лее се в море от стихове.
Някъде страхът навел се е.

Гарата е дама необичана,
драма и ухание на влакове.
Двамата на точици приличаме:
двамата герои знакови.

Може би сънуват коловозите
нечия история неписана.
Може би в бленуване на розите
цветно да живеем сме орисани.

Може би животът е пътуване
в шеметни копнежи. В стихове.
Нека за момент се полюбуваме.
Хубаво е в Шумен. Тихо е.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??