9.04.2006 г., 22:47 ч.

СИЛИСТРА 

  Поезия
965 0 4
Там, на края на страната
има мъничко късче земя.
Там, на брега на реката
цари спокойствие и тишина!

Град с вековна история,
където всяка сутрин е лъчиста.
Град с малка територия
и свещеното име Силистра.

Винаги когато се стъмва
и в сенки потъва града,
аз вярвам, че щом се разсъмне,
той пак ще е моя съдба!!!

Нищо от теб не бих разрушила
на бих стъпкала най-ниските тревички
и с нищо не бих заменила
песента на тукашните птички!

Тук се родих! Тук аз живея!
Тук се чувствам у дома!
И винаги аз ще жалея,
когато далеч съм от тази земя!

Тук изток и север се срещат,
тук древност и младост дружат,
богат до беден тук се нареждат
и бъднините светли с децата растат!

Моя роден и обичан град,
на който всеки ден се любувам,
за мен ти си целият свят
и заради теб аз съществувам!!!

© Хриси Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??