Силни сме! Дори и в слабостта си,
приели я за временен залог,
избрали правото на свободата
и вярата - ключът дарен от Бог.
Силни сме! С усмивката която
факелно в очите ни гори,
а мислите, свободни птици в ято
кръжат над урви, сбъдващи мечти.
Силни сме! Щом можем с любовта си
да ваем благонравни чудеса,
и също мъдреците беловласи
във зрънцето да виждаме света.
Силни сме! Избрали светлината
и с две слова - "прости", "благодаря",
съдбата ни, воал красив намята,
невидим щит отхвърлящ злочеста.
Силни сме! Повярвали в живота,
с уроците по пътя му трънлив,
че битка той не е, а просто опит
тъй нужен за душата, справедлив.
© Таня Мезева Всички права запазени