В ушенцето едно гласче
ми шепне разни щуротии
и казах му, дано да спре
и стига вече глезотии.
"Виж, черна котка - брой до пет,
червен конец вържи за знак,
вземи си кестен за късмет
и стъпвай първо с десен крак ..."
Слушкам си го поначало,
ми, суеверен е телецът,
но днес е цяло кречетало
и ... къде да вържа конеца?
© toti Всички права запазени
Днес коте рижо - хубавец,
пътя пресече на стрелец.
Той три пъти се завъртя
и после махна със ръка.
Да знаеш, Тоти, и стрелецът,
дочува някога гласеца...