2.01.2009 г., 23:02 ч.

Симбиоза 

  Поезия » Любовна
2332 2 24

Аз съм малка,

по-малката част,

в твойта сянка живея прикрита

и се моля с най-тихия глас,

в твоите стъпки си вписвам следите...

 

Ти си силният,

сякаш Атлас,

всички грижи поел на гърба си.

Аз съм само стрелка на компас

и ти давам посока

с дъха си.

 

Ти си здрава опора,

а аз,

ако стъпя на раменете ти,

и мъглата остава без власт,

и с очите ми стигаш небето.

 

Аз съм малка -

по-малката част -

с тебе заедно сме единица:

Да се стопли земята под нас,

клада ставаш,

... но аз съм искрицата!

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??