8.10.2023 г., 15:39 ч.

Син ти иде, сестро Македония 

  Поезия
163 1 0

Да избрише твоите сълзи Володя пее

брат срещу брата Ванга предсказа

син срещу майка и жена 

размирни времена

 

Бракя сме - една кръв

оти ке ни скарат сто човека дека властват

те за наденицата ке ни утепат

с тебе 'Танасе!

 

Межджу них ке се претрепат

само седи до брего на реката

и ке им видиме труповете 

на враго надоле по течението

 

Гарван - гарвану око не вади

брат - брата не храни

'морее тежко му... нали

бракя сме и само Бог во Век ке ни раздели!

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??