1.10.2023 г., 8:06 ч.

Синергия 

  Поезия » Свободен стих
115 0 0

 

                    С И Н Е Р Г И Я

 

Голямото трепане по средата на двайстия век,

на нещо свястно надали ни научи

за същността на Истинския Човек,

щом след Поуките Прогресът пак се закучи.

 

На Легендата за снопа на Хана Кубрат,

вплела в себе си Синергията на Пръчките,

до днес Смисълът Й остава си Непознат,

щом надписът на Парламента без Смисъл се Пъчи...

 

След толкова преминали векове

излиза,че все нещо сме недоразбрали,

щом да творим с Разум не щем,

а продължаваме,напразно да вдигаме врява.

 

Резултатите се задълбочават,

но все в негативна посока.

Стихиите продължават По-Мощни,да стават,

а ние след Тях все по-отчаяно кротки.

 

Народът не е вече Народ,а Електорат-

маса инертна без право на мнение!

Избраните,изобщо не искат да разберат,

колко опасно е "Пази Боже,сляпо да прогледа!"

 

29.09.2023г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??