21.05.2008 г., 8:58 ч.

Синьо 

  Поезия
871 0 11

 

синя музика отнякъде се стапя в тишина
попила нотите от стар любим рефрен
с ленивата полегнала прохладна здрачина
донася с себе си син спомен за море
разпръснато над облаците развълнувани
посипано със сини лодки от хартия
стаило пясъчните тайни нецелунати
от някога във звездна утрин синя
която с слънцето на изток ще залезе
от морска пяна песен в себе си прегърнала
магично онемяла крясъка на буревестника
и канеща луната бисер в синьо да разсъмне
от хоризонта скрит зад воал седефен
във сянка от нюанс на синьо по дъгата
попиват нотите на стар любим рефрен
и синя музика отнякъде се стапя в тишината

 

***BLUE*MOON***

 


 

© Дора Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??