7.06.2020 г., 23:43 ч.

Синьо 

  Поезия » Любовна
964 0 3

Небето, синьото, небето,

сляло се с безбрежните вълни,

небе, прегърнало морето

- аз зная - в техните обятия си ти.

 

И взорът ти се рее сред простора необятен,

и бризът гали черните божествени коси,

в краката ти полегнал тихо пясък златен,

прибоят в твоя чест шуми, шуми.

 

Гърдите ти, усетили морето,

са толкова далеч от моите гърди,

дъха, кръвта ми и сърцето

от твоите един всемир дели.

 

И мисля си: нима небето и вълните

виновни са за моите беди,

не мога ли поне в мечтите

да скитам с теб под ясните звезди.

 

И ето - на безсънен блян с крилата

литвам към изгряващите слънчеви лъчи,

на момичето прекрасно де ли е ръката,

де са нежните добри очи?

© Анани Ананиев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

30 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??