29.11.2011 г., 19:03 ч.

Сиромахово лято 

  Поезия » Пейзажна
634 0 19

 

 

    СИРОМАХОВО ЛЯТО

 

 

Сиромахово лято брои на листата фенерите,

като стар гуляйджия, скрил в шепа последен петак.

Всяка слънчева капка познава страха от премереност

и очаква на строгата есен безмълвния знак.

 

Нероденото утре смалява ръста си с минута,

а морето лежи под скалите с хайвер разпилян.

В радостта се прицелиха - падна след изстрел кошутата

и застина със поглед учуден, но в лятото взрян.

 

30.09.2007

 

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??