17.01.2008 г., 12:04 ч.

Сироп за кашлица 

  Поезия » Хумористична
1034 0 6
Луна, звезди, романтика и още

oт всичко, както си е по реда.

Украсих мечтите си, но после

на вратата тропна  реалността.

 

Премръзнала, ръцете посинели,

на завоя чакам до сега.

От скреж клепките ми побелели,

затънала до колене в снега.

 

Броя снежинките, отмервам

времето, докато се появиш.

Внезапно леко потрепервам.

Ето, че пред мен стоиш.

 

В очакване на топлата прегръдка,

погледа, изпълнен с нежност глас,

копнееща за твоята целувка,

настинала, кашлям във захлас.

 

- Здравей, болничка си!   - Малко.

Мисля, че не кашлицата ме мори!

- Не, не, чух те аз, обаче жалко,

че сиропа ми за кашлица свърши!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??