26.09.2008 г., 7:38 ч.

Сиво 

  Поезия » Друга
367 0 1

Стоя пред прага на нощта.

Луната гали ме със сребърни лъчи.

Объркана се лутам из града

и търся хорските мечти.

 

Взирам се във къщните прозорци,

търсеща утеха,топлина,

но виждам само сънищата хорски,

потъналите стаи в тъмнина.

 

Луната ми нашепва за промяна,

а улиците казват да се спра,

отваря мракът хилядите рани,

потънали дълбоко във гръдта.

 

Нощта обаче бърза, отминава,

и този път запазва моя глас,

пред утрото поредно посивяла,

отново се изправям аз.

 

12.01.2008 г.

© Ангелина Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??