19.10.2023 г., 15:05 ч.

Сизиф 

  Поезия » Свободен стих
349 0 0

 

                     С И З И Ф

 

Легендата за Сизиф е метафора,

също,като опорната точка на Архимед,

за това,доколко сме пораснали,

големите,космични истини да разберем.

 

Метафората на Царичина

до днес остава си неразкрита

и нашето съдбовно обричане

все по се жестоко заплита...

 

Сизиф продължава нагоре по стръмното

да търкаля до изнемогване камъка,

но успехът стои си с гръб към него обърнат

и набива му до втръсване драмата...

 

Истината за тайната тука е следната.

Тя описва Кеплеровите закони,

по които гравитацията реално погледнато,

постоянно все така си превлича и вечно навънка пък гони...

 

Нашият герой ще обикаля

навеки по магичната елипса...

В космоса всичко точно се получава,

в природата няма милионери на кредит!

 

19.10.2023г.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??