24.05.2015 г., 10:44 ч.

Скалата просто е скала 

  Поезия » Любовна
491 0 6

СКАЛАТА  ПРОСТО  Е  СКАЛА

 

Видях една скала.

Досущ приличаше на тебе.

Студена, сива и сама…

Под нея бряг, зад нея – време.

 

Вълните бързаха нататък

във своя луд, безумен бяг.

Разбиваха се с мощен тътен.

Умираха на този бряг.

 

Скалата гледаше отгоре

гладиаторските боеве.

Скалата е скала. Не трепна.

Дори не вярваше във богове.

 

Скалата е скала… от камък.

Скалата, просто е скала.

Студена, сива и бездушна.

Приличаше на теб. Сама!

 

Така и аз... като вълните,

към твоя бряг се устремих

Обичащ, влюбен и наивен,

жестоко в него се разбих.

 

А ти ме гледаше отгоре

студена, сива и сама.

Умирах в твоя бряг измамен…

Скалата просто е скала!

 

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??