21.04.2010 г., 12:21 ч.

Скитинк 

  Поезия » Друга
478 0 0

Кой си ти, скитнико, за всички непознат,

от къде идваш, за какво ли?

И ти ли сам си тук, на този свят?

И на теб ли няма кой да ти помогне?

 

И аз съм скитник непознат,

останах тук, но за какво ли?

Сам съм аз на този свят,

сам през бури и неволи.

 

Ела, ти, страннико, за мен добре познат,

подавам ти ръка - вземи я.

И, щом тръгнеш пак от този град,

скитник срещнеш ли, вземи ръката му - стопли я.

© Силвия Кирякова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??