Кой си ти, скитнико, за всички непознат,
от къде идваш, за какво ли?
И ти ли сам си тук, на този свят?
И на теб ли няма кой да ти помогне?
И аз съм скитник непознат,
останах тук, но за какво ли?
Сам съм аз на този свят,
сам през бури и неволи.
Ела, ти, страннико, за мен добре познат,
подавам ти ръка - вземи я.
И, щом тръгнеш пак от този град,
скитник срещнеш ли, вземи ръката му - стопли я.
© Силвия Кирякова Все права защищены