13.12.2023 г., 13:10 ч.

Скришна старческа сълза 

  Поезия
97 3 2

СКРИШНА СТАРЧЕСКА СЪЛЗА

 

... край чешмичката във парка с минералната вода

пушат от една цигарка двама влюбени в дъжда –

може би марихуана, скришно свита в лист пелюр,

щом ченгето – нощна смяна, разкопча до тях кобур,

те са млади, те нехаят, в тъй доброто общество

тяхната любов е Раят! – стрък трева, чешма, дърво,

 

даже да ги арестуват, утре ще ги пуснат в три! –

влюбените се целуват! – и не дават пет пари,

и – нали не съм изпечен воайор и стар мръсник,

радвах им се отдалече, хлътнал в прелестния миг,

и – с душица белобрада зъзнах с голата бреза –

и преглътнах в листопада скришна старческа сълза.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • тяхната любов е Раят! – стрък трева, чешма, дърво,

    Много ми се иска моето поколение да поспре да пустосва младите, защото и нас така ни пустосваха на времето
    Аз им се радвам, което май значи, че все още не съм остаряла. Както и ти.
  • Само сълзата не е старческа –моля, моля
Предложения
: ??:??