28.03.2024 г., 13:48 ч.

Скритият живот 

  Поезия
47 0 0

 

Кой мъничкото семенце ще спре,

то тихо носи съживителния сок.

Разчупва с тънкото си стъбълце

пръста корава, скрития живот.

И буците разронени отстъпват

пред крехкостта провираща глава.

Мигът, в който пролетта напъпва

се слива с песен напоена от слова.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??