31.03.2012 г., 19:17 ч.

Скръб през пролетта 

  Поезия
451 0 2

СКРЪБ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

 

                                                        В памет на сестричката ми Недка

 

Защо ли ти, мила моя сестричко,

завинаги от нас си отиде?!

В миг кога раззеленява се всичко,

когато Пролет прекрасна иде...

 

Когато Пролетта вълшебна шъта,

радост ни носи нам и надежда,

ти потопи ни нас всички във мъка,

към гроба ти със печал поглеждам.

 

В парка гробен сред дървета шумнати,

певци песни-химни запели.

Славеят със още певци пернати

с сладост изсипват звънчета-трели.

 

Колко тежи когато живот се ражда,

кога природата се пробужда,

всяка жива твар вред топлина жажда,

да спиш сън, от кой се не пробужда.

 

Мъка и сълзи, печал и тез скърби,

всичко се, мила, бързо забравя.

Животът продължава, животът върви,

но твойто място празно остава.

 

Остави ни само спомени скъпи

за твойто горещо, добро сърце.

Ах, колко лошо с нас, лошо постъпи,

всичко свое безвъзвратно отне.

 

И толкова млада ти си отиде!

Не стигнаха сили за тоз двубой.

Красива, зелена Пролетта иде,

но с печал е покрит образа твой.

 

Как тогаз на Пролетта да се радвам,

как сърце да прелива в възторзи?!

Земята прибра те в своята пазва,

за сън вечен в зелени чертози.

 

Затова ти ще си останеш млада

и със раждането на Пролетта,

ще ни изгаря нас огнена клада.

мъка за теб, радост за Пролетта.

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Елена за съпричастността. Милата ми сестричка, много я обичах и много ми липсва, но това е животът- един си отива по- рано, другия остава да живее с мъката и хубавите спомени..
  • Ох...
    Светла й памет!
    Понлон!
Предложения
: ??:??