12.04.2011 г., 9:57 ч.

Скъп гост 

  Поезия » Хумористична
845 0 12

       СКЪП ГОСТ

 

Прибра се вкъщи и цял разтреперан,

видя в леглото, до свойта жена,

от юргана издут (като пуяк наперен),

се подават продажно мъжки крака.

От злоба обхванат, към кухнята тръгна.

С треперещи пръсти ножа пое.

И мисъл такава в ума му премина:

"Тука ще има голямо клане!

Как може изневяра такава?

Веднъж поне бил ли съм лош?

Но нищо...  Сега ще опитат

студения гъдел на кухненски нож!"

Отвори вратата на спалнята с трясък.

Но, Боже мой, какво е това?

Лицето му грейна от някакъв блясък.

И до вратата остана така.

- Ах, Вие, господин началник!

Разбрах Ви шегата, шегичка добра!

И тръгнах към кухнята ножа да взема,

мезе да нарежа... Скъп гост е това!

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??