СКЪП ГОСТ
Прибра се вкъщи и цял разтреперан,
видя в леглото, до свойта жена,
от юргана издут (като пуяк наперен),
се подават продажно мъжки крака.
От злоба обхванат, към кухнята тръгна.
С треперещи пръсти ножа пое.
И мисъл такава в ума му премина:
"Тука ще има голямо клане!
Как може изневяра такава?
Веднъж поне бил ли съм лош?
Но нищо... Сега ще опитат
студения гъдел на кухненски нож!"
Отвори вратата на спалнята с трясък.
Но, Боже мой, какво е това?
Лицето му грейна от някакъв блясък.
И до вратата остана така.
- Ах, Вие, господин началник!
Разбрах Ви шегата, шегичка добра!
И тръгнах към кухнята ножа да взема,
мезе да нарежа... Скъп гост е това!
© Ник Желев All rights reserved.