18.11.2008 г., 21:35 ч.

*Сладко - горчиво* 

  Поезия » Друга
566 0 3
 

От сладкото

припадъци обземат ме.

Сънуван полет бе опропастен.

Горчивото припарва ми на устните,

от липса на целувки

делника - обременен.

Кръжене без почивка.

Стонове нечути.

И поредни мисли,

приземени парашути,

от ледени обятия -

на розов цвят прииска им се

да покълнат...

Наивност бледа

плиска се във слепоочия,

кафето в чашата е пак вгорчено.

А сладкото ехти ми

в безсъзнание,

от стъргане на мисли отегчено...

Призраци са на рояци

клепките и

в овехтели спомени примигват,

оттеглят се във преждата

на страсти,

зениците без фокус се размиват...

 

Сладкото мирише на припадъци.

Горчивото -  ха,

то си прави твърди намеци...

© Мир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??