Казват славата е като сокола,
лети на далеко и на високо,
безмълвен стоиш долу, на скалата,
следиш на полета му красотата.
Зове те към славата суетата,
упойва като наркотик душата,
веднъж достигнал я ти блажен
с почит , ласкателства си обкръжен.
Но реши ли да те напусне тя,
изпадаш в същинска беда,
несретник в бездната на самотата,
виниш на славата нечестна играта.
Аве Цезаре, Хелайне Александър,
Вив Наполеон, Хайл Хитлер,
Да здравствует Сталин...само безплътни сенки
да напомнят на поколенията за житейските оценки...
© Мадлен Всички права запазени