15.11.2020 г., 11:44 ч.  

Славейче 

  Поезия » Любовна
449 3 4

Мечтая от облаче пухкава нежност 

при мен да се върнеш и тук да останеш.

Но всяко разплакано стръкче надежда 

пониква в сълза и прераства във рана.

 

Къде си, кажи ми... Без теб ще угасна...

В кръвта ми се стича най-тъжният дъжд.

Безмълвно те сгушвам в най-топлите ласки.

Защо си отиде така изведнъж?

 

Тъгата ти в песни на птици откривам.

И пазя те – славейче в моята длан.

Дали е възможно да бъда щастлива,

щом болката в мен е от мрак океан?

 

Откакто си тръгна, на нощ заприличах.

Дали си в съня ми? Аз търся те там...

След твоите ласки ще бъда различна.

Теб няма те, няма... При друг съм. Ти – сам.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??