20.06.2019 г., 22:19 ч.

След бурята 

  Поезия » Друга
429 5 3

В бурите дъждовни, Той опазва,

власинките на маковите дръжки.

Шишарковата семчица разказва

как борът зеленее в студ по мъжки.

 

Търкулва се роса по лист измачкан,

прозира сок от вишнева тръпчивост.

Избягва болката в бърза крачка,

дъхът нагарчест в нея не попива.

 

Очите ѝ са вечно приютени

в топлия заслон на младо лято.

Във ягодова сладост замразени

разтапят се през полета на ято.

 

След всички дъждове и бури

ще блесне звук от синя песен.

Ако цвета ѝ мисълта отвори

безстрашно ще пристъпиш в Пътя тесен.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ти си истински художник, Мария, рисуваш с думи, а това не всеки го умее! Насладих се на тази образност! Приеми моите искрени поздравления!
  • Красива творба!Поздравления, Мария!
  • Красива образност! Прекрасно е, поздрав!
Предложения
: ??:??