11.08.2010 г., 23:14 ч.

След бурята 

  Поезия » Друга
542 0 1

Свърши се! Небето уморено замлъкна,
като сърдито, своенравно дете,
а земята под него потръпна,
гръмотевичните му недоволства прие.


Олюляна и дрипава нивата остана,
вятърът обрули и последния ù клас,
тъжна и боляща като нова рана,
не принесла плод, тъжи без глас.


Приюти пръстта неузряло още жито,
легло студено без време му постла,
а там, в селото, зад счупено корито
безхлебна ще остане не една душа.


Успокоена, стихията покри се
зад хребети, облаци, мъгли,
остави след себе си бедите
и сърце човешко молитви да реди!

© Слънчево Момиче Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??