17.11.2013 г., 2:00 ч.  

След бурята 

  Поезия » Друга
780 0 0

Бурята отмина.

Вятърът утихна. Отнесе със себе си и последната прашинка красота.

Остана само празнотата върху опустошената земя.

 

Слънцето напече. Жарко. И изгори и последната тревичка, последната капка живот. Остана само самота.

 

Дъждът го няма вече цяла вечност. Сякаш със бурята реши и той завеки да замине.

 

Седя в прахта, в руините останали като последната следа. 

Следа от бурята, която си отиде. 

И взе със себе си най-хубавото на света, душата и страстта. 

Настана празнота.

 

Аз чакам! Чакам пак да дойде

тоз' дъжд, който вместо да гаси, възпламенява. 

И да се слее с слънцето, което днес

вместо да ни сгрява, опустошава. 

 

Аз чакам днес природата да се съвземе,

да видя пак таз' капчица една, 

която да проникне и посее, 

да възроди пресъхнала от мъките земя.

 

Аз чакам...


Н. Д.

Кьолн

17.11.2013

© Надя Даскалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??