2.12.2014 г., 20:34 ч.

След дъжда 

  Поезия » Друга
1287 1 5

От очите ми дъжд заваля.

Напои зажаднелите чувства.

Всяка следваща бистра сълза,

от плача пресъздаде изкуство.

 

И различен се ширна денят

след дъжда. И просветна изцяло.

Най-щастлива е тази жена,

преоткрила света отначало.

 

Най са топли онези сърца,

превъзмогнали тежки обиди.

Не изтривай сълзата с ръка!

И какво, ако някой я види!

 

Нека капе! Да, нека вали!

След пороя се ражда надежда.

Най-красиви са тези очи,

от които любов ни поглежда.

 

От душата ми дъжд заваля.

Капки обич пробиха тъгата.

И тогава животът изгря,

отразил всеки цвят на дъгата.

 

 

 

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??