26.09.2022 г., 16:04 ч.

След края на концерта 

  Поезия » Философска
205 2 1

СЛЕД КРАЯ НА КОНЦЕРТА

 

Щурчета се заселиха в ума ми,

напуснали изтляващото лято.

Не зная кой и как ме е придумал

да приютя гъдулките сърцати.

 

У мен сега от веселба кънти –

неспирно ден и нощ се леят песни.

Не ми достигат думички за стих

и тази лудост никак не харесвам.

 

Все някога ще се предам без бой.

Но моля се да стане малко чудо –

потъна ли в разюздания строй,

след мен да бликат звездни пеперуди.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??