2.09.2009 г., 23:27 ч.

След края на любовта 

  Поезия » Любовна
1568 0 3

След края на любовта

Гледам с празен поглед голото небе,
отива си безличното и жарко лято.
Студена длан и изпълнено с тъга сърце,
слепи за всичко бляскаво и свято.

Отминават скучните и сиви дни
с надежда за нещо много по-добро.
Но нощем са бледи мъртвите звезди,
нощем е студено в празното легло.

Не беше ден, не бе година,
откак погледна ме с онези виновни очи,
обърна се и бързо си замина,
живота ми с лъжи изпепели.

Сега очакваш да те чакам,
сега очакваш да си моя.
Но някак невъзможно е това
и боли те, че оставаш пак сама.

Знам, ще дойде друго лято,
ще отминат пътища и дни.
И споменът за тебе ще изчезне
в красотата на другите жени.

Ники

© Антон Городецки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "raicheva (Рр ) 8-09-2009г. 10:52
    да разбирам ли,че си ударен от любовта"

    Не, няма такова нещо!
  • да разбирам ли,че си ударен от любовта
  • На фона на скучните и сиви дни остава само надеждата... 6 и от мен
Предложения
: ??:??