30.08.2005 г., 17:06 ч.

След лятото 

  Поезия
1052 0 8
С бодлив осил от нивата на август
ще се задави лятото пресипнало
и сухото му гърло ще удави
безгрижието на смеха ни сипкав.

Ще се завърнем в кожите си бели,
притихнали, добри и уязвими,
и ще заглъхне шепотът на кея
в сърцето като в празна раковина.

Във думите ще ровим за утеха,
и ще се молим да ни изтълкуват
защо, ранени от суетна цветност,
душите ни за пясъка тъгуват.

© Нели Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??