23.02.2014 г., 20:13 ч.

След пришествието 

  Поезия » Друга
405 0 7

Ще се радват хората под слънце

и ще дишат бяла светлина.

И ще расне житното ни зрънце

под пръстта от сладка топлина.

Хлябът слънцето ще го изпича

във напълнения с зърно клас.

Малкото на воля ще си тича -

ще ни радва с детския си глас.

Ще се любят хората в нощùте.

Ще се раждат хубави деца

и отгоре - светнали - звездите,

ще целуват техните лица.

И вълкът със агне ще живее,

а змията ще е кротка твар.

Вместо вятър, бриз ще ни люлее...

В ден ще се живее без товар.

Звярът няма да е кръвожаден -

ще се храни вече със трева.

Няма никъде да има гладен

под небесната ни синева.

 

 

Обич между хората ще има.

Пролет ще е зимният сезон.

И религия една ще има -

Бог ще бъде земния закон.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??