Исках нещо познато
да ми се случи.
Не бях готова за нови очи.
~
Исках да въздъхна преди да
се спря до тебе.
Да видя още веднъж онези искри.
~
Но заварих само пепел пред нозете си.
И тих пресъхнал океан.
~
Да бе останала поне една локвичка.
Но дъжда тук отдавна бе спрял.
~
Тогава седнах на дъното.
Събрах коралите в свойте ръце.
~
Взех колкото можех да нося.
Едно рапанче доближих
до непогаленото си лице.
~
От там още се чува гласа ти.
Плътен, вибриращ -
като на нежен звяр.
~
Не можах да те укротя и запазя.
Избяга пронизан в сърцето.
Но остана на самотата си цар.