19.10.2012 г., 14:08 ч.

След тебе 

  Поезия » Друга
972 0 7

След тебе шляпам по вододела
на дъхави следи,
късно или рано следите се превръщат
в глумливи лишеи,
несправедлив е минотавърът в нас.
След тебе въпросите и отговорите
живеят бохемски живот,
в трагедиите ми - захар,
в комедиите - горчивина.
След тебе се раждат метафори
и нахълтват в хекатомбата
на изтръпнали загадки.
След тебе големите момичета
пишат малки стихове,
след тебе не тъгувам,
което значи, че не съм те обичала
чак толкова силно.
След тебе не съм вече странна,
а просто приличам на една
непретенциозна амфибия.

© Светла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??