30.07.2008 г., 23:05 ч.

След твоите стъпки 

  Поезия
577 0 12

Когато градът притвори очи

и луна сърповидна възкръсне,

когато в прегръдките на нощта

всичко живо притихне,

аз яхвам своя копнеж

и тихомълком политам

след твоите стъпки,

там, към върха,

под ароматен облак

от разцъфтели безбрежности.

Пускам лудия дух

на своите желания,

с горещи вопли

през звездно небе

и търся олтара

на топлите ти обятия,

в които се смирявам

като птица в свойто гнездо.

© Здравка Бонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??