19.11.2009 г., 11:39 ч.

След залеза 

  Поезия » Друга
432 0 2

 

 

И след залеза,

след остатъците от слънце

остава само тъмното -

похлупакът на нощта,

изграден от жива тъмнина.

 

А клечката кибрит

дали ще бъде слънце,

когато нощта все повече чернее?

Дали ще стопли мрака в мене,

или ще изгори

смачканото ми хартиено сърце?

 

А дали е сигурно, че след залеза

винаги има утро,

щом вътре в мен

ще продължава да е тъмно?

 

 

© Сюзън Смърт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??