22.11.2013 г., 18:53 ч.

Следа 

  Поезия » Философска
375 0 0

Сипе се дъждът във ветровита есенна вечер.

На верандата тя седи - свита, скрита, пее тиха песен.

С полузатворени очи потъва в тъмнината,

само мрак и цигарен дим открояват красотата.

И ето пак докосва с устни запалената между пръстите цигара,

вдишва дълбоко, задържа дъх и за миг светът престава.

Изчезва дъждът, спомените, болката, сълзите;

изчезват вятърът, мракът, даже и звездите.

Само тя стои единствена, сама,

съществува все още едва-едва.

Но както и дойде, така и моментът отлетя.

Заедно с цигарения дим остави той само една следа.

© ЛениДЛ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??